Skip to content
Politică

Șefa Reprezentanței UE îi pune la punct pe Dragnea și Dăncilă pe tema ambasadei

twitter.com

Șefa Reprezentanței Uniunii Europene la București îi pune la punct pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă pe tema mutării ambasadei României din Israel (de la Tel Aviv la Ierusalim).

​Comisia Europeană consideră că în chestiunea eventualei mutări a ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, poziția oficială a Bucureștiului este cea exprimată de președintele Klaus Iohannis, pentru că acesta reprezintă România în forurle europene, pe problemă de politică externă, a declarat Angela Cristea (șefa Reprezentanței CE în România), într-un interviu acordat HotNews.ro.

Ea a subliniat că în Uniunea Europeană statul de drept, inclusiv independența justiției, nu este un subiect negociabil cu nicun stat membru, deci nici cu România.

„În ultimul timp au apărut niște clarificări și din partea autorităților române. În ceea ce ne privește pe noi la UE considerăm că poziția oficială a României este poziția anunțată de președintele României, pentru că el reprezintă România în forurile europene pe probleme de politică externă. Or, din acest punct de vedere, poziția României nu s-a schimbat”, a declarat Angela Cristea (fostă Filote).

Întrebată dacă a discutat cineva din Comisia Eurpeană cu cineva din România despre acest subiect și la ce nivel s-au purtat discuțiile, Angela Cristea a răspuns: „Nu s-au purtat discuții pentru că noi nu am primit o informare oficială, o notificare cum că România ar avea intenția să-și schimbe poziția”.

„Să nu uităm că în momentul de față avem 28 de state membre care toate aceeași poziție – și anume că Ierusalimul trebuie să fie capitala a două state care trăiesc în pace unul lângă celălalt și atunci nu au existat nici astfel de contacte pentru că nu le-am considerat necesare atât timp cât în mod oficial poziția României nu s-a schimbat”, a încheiat Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *