Şefa Secret Service a fost audiată în Congres

Kimberly Cheatle
Sursa foto: Facebook

Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a recunoscut luni în faţa unei comisii a Congresului SUA că ea şi agenţia sa au eşuat atunci când un potenţial asasin l-a rănit pe candidatul republican la preşedinţie Donald Trump, dar a respins apelurile bipartizane de a demisiona, relatează Reuters.

„Am eşuat”, a declarat Cheatle în mărturia în faţa Comisiei de Supervizare a Camerei Reprezentanţilor. „Tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, pe 13 iulie, este cel mai semnificativ eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”, a recunoscut ea.

Congremenii, atât republicani, cât şi democraţi, i-au cerut să demisioneze, apeluri pe care ea le-a respins, spunând la un moment dat: „Cred că sunt cea mai bună persoană pentru a conduce Secret Service în acest moment”.

În faţa afirmaţiilor republicanilor că Secret Service a refuzat resurse pentru a-l proteja pe Trump, Cheatle a declarat că securitatea pentru fostul preşedinte a fost sporită înainte de tentativa de asasinare.

„Nivelul de securitate asigurat pentru fostul preşedinte a crescut cu mult înainte de campanie şi a crescut constant pe măsură ce ameninţările au evoluat”, a declarat Cheatle.

Ea a adăugat că Secret Service a asigurat securitatea solicitată de campania Trump pentru miting.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: