Skip to content
Știri locale Timiș

Şefa serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, acuzată că a sabotat un control al Curţii de Conturi

Adevarul

Rodica Aurelian, şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, este în centrul unui nou scandal, fiind acuzată că a încercat să saboteze un control al Curţii de Conturi, scrie adevarul.ro.

Şefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, Rodica Aurelian, este acuzată că încearcă să blocheze Curtea de Conturi, aflată în control la primărie, refuzând să pună la dispoziţia auditorilor mai multe documente referitoare la cazuri în care există indicii că s-au făcut angajări ilegale.

Surse din Primăria Timişoara au declarat pentru pressalert.ro că vineri, 21 iunie, a avut loc o şedinţă între directorii din primărie, primarul Nicolae Robu şi conducerea Curţii de Conturi cu ocazia căreia reprezentanţii Curţii de Conturi s-au plâns că Rodica Aurelian refuză să pună la dispoziţie documentele solicitate de auditori, invocând că nu se pot face copii, iar documentele originale riscă să se piardă.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse „Adevărul”, auditorii s-ar fi plâns că atunci când este căutată pentru anumite clarificări, Rodica Aurelian este plecată din primărie şi nu răspunde la telefon. Aceleaşi surse au mai declarat că primarul Nicolae Robu ar fi fost ameninţat cu încheierea controlului de audit prin formularea unei plângeri penale şi prin blocarea conturilor, surse din cadrul Curţii de Conturi declarând că e puţin probabil să se ajungă acolo.

Şefa de la HR nu e la primul sabotaj al Curţii de Conturi Surse din cadrul Primăriei Timişoara au mai declarat că în cadrul şedinţei operative de luni dimineaţa, primarul Nicolae Robu a făcut-o „praf” pe Rodica Aurelian, cerându-i să se conformeze cerinţelor Curţii de Conturi şi să pună la dispoziţie documentele solicitate. Alte surse participante la şedinţă, susţin, însă, că Nicolae Robu nu „s-a luat” de Rodica Aurelian, cerând doar la modul general ca măsurile dispuse de Curtea de Conturi să fie respectate. „Adevărul” i-a solicitat primarului un punct de vedere, dar până la publicarea acestui articol edilul nu a putut fi contactat. În urmă cu doi ani, când Curtea de Conturi a acuzat-o pe Rodica Aurelian că refuză să pună la dispoziţia auditorilor documentele referitoare la angajarea controversată a unui medic, primarul Robu i-a ţinut spatele subalternei sale, acuzându-i dur pe auditori. „Curtea de Conturi auditează lucrările de concurs? Poate să vadă dacă X, cel mult, pentru ce a primit salarii, dacă are diplomele cerute de lege pentru postul respectiv şi poate să spuna cel mult dacă a fost la proba scrisă. Să primească lucrările olografice? Ce să facă cu ele? Să spună dacă e corect conţinutul lucrării? Nu e treaba lor”, spunea Robu în 2017. Rodica Aurelian, care deţine un apartament în Tenerife şi care a fost acuzată în trecut că a devenit illegal şefa Serviciului de Resurse Umane, neavând studiile necesare funcţiei, dar şi că s-a pontat prezentă la serviciu în timp ce preda cursuri de perfecţionare la Sinaia sau Predeal, nu a oferit un punct de vedere, spunând că este într-o şedinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *