Skip to content
Politică

Șefa sindicatului RADET: Capitala poate rămâne fără căldură la iarnă! EXCLUSIV

cetateanul.net

Deși au apărut numeroase semnale că situația de la RADET este mai mult decât îngrijorătoare, cei de la putere nu au dat semne că au de gând să facă ceva în acest sens. Un număr foarte mare de bucureșteni riscă să rămână fără căldură la iarnă.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu șefa sindicatului RADET, Ioana Stoica, pentru a face precizări referitoare la situația în care se află RADET. Aceasta atenționează că situația este alarmantă întrucât sistemul de conducte al RADET este învechit, ba chiar mai mult că trebuia schimbat de două ori până acum și nu a fost, toată rețeaua datând din 1963. Ioana Stoica semnalează că deși Gabriela Firea a fost la RADET și a văzut personal în ce stare se află conductele și cât de învechite sunt, Guvernul României nu face nimic în acest sens, iar pe cale de consecință salariații RADET devin victime colaterale și vor fi nevoiți să repare în condiții insalubre defecțiunile.

„Doamna primar vrea să rezolve problemele pe care și le-a asumat atunci când a candidat pentru Primăria Capitalei și a venit în mijlocul nostru cel puțin al RADET-ului și a văzut în ce hal muncesc salariații, în ce condiții și a văzut care este problema Bucureștiului. Instalațiile sunt depășite moral ele trebuind să fi fost înlocuite de 2 ori până acum. Toți primarii de după Revoluție trebuiau să investească și să modernizeze rețelele. După Revoluție trebuia redimensionată conducta. Toate conductele au fost făcute în proporție de 90% pentru zona industrială. 

Doamna Firea a venit la RADET, a mers personal pe rețele cu mine, am băgat-o în canalele din RADET și a văzut care este situația și a făcut promisiuni în primul rând la televizor cetățenilor și în al doilea rând salariaților RADET. A promis că cele două entități vor fuziona cel târziu până la data de 1 decembrie 2017, că va fi o singură entitate și că Guvernul va aloca bani să modernizeze și să investească în conducte, să existe un serviciu benefic pentru populația din București. Au trecut 2 ani și jumătate, iar Guvernul nu face nimic. Măcar pe vremea lui Ponta se făcuse un memorandum care să rezolve situația dar care a fost blocat și s-a uitat, în condițiile în care atunci era un primar de o culoare politică și ceilalți de altă culoare politică. Acum există Guvern de aceeași culoare politică tot nu este ajutată populația Bucureștiului care i-a votat. A fost pentru prima dată în istoria Bucureștiului când toți bucureștenii au votat PSD pentru programul lor de guvernare, iar tu Guvernul României nu vrei să faci acest transfer să existe o singură entitate, să se reducă din prețul gigacaloriei, să fie un sistem integrat, iar ca lumea din București să trăiască decent, cu niște prețuri decente?! Ați văzut foarte bine că iar se măresc prețurile la gaze. 

Eu vă spun sincer că salariații RADET sunt disperați că va veni iarna, că nu s-a investit în conducte, că nu se modernizează, iar avariile existente au apărut pentru că structura trebuie schimbată de 2 ori până acum. Conductele acestea din 1963 aveau durată de funcționare de 15-20 de ani, a precizat șefa sindicatului RADET.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *