Skip to content
Justitie

Şefii CSM au discutat cu experţii Comisiei Europene despre MCV şi lupta împotriva corupţiei

Inquam Photos / George Călin
" "

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, şi vicepreşedintele Florin Deac au avut, marţi, o întâlnire în format videoconferinţă cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare a progreselor înregistrate în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020 în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Potrivit unui comunicat al CSM, întâlnirea a debutat cu prezentarea priorităţilor conducerii Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021 şi a acţiunilor privind consolidarea sistemului judiciar.

" "
" "

S-a arătat că în perioada de referinţă a acestei misiuni de evaluare, Consiliul a continuat să îşi îndeplinească rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei şi de administrator al sistemului judiciar din România.

De asemenea, a susţinut măsuri esenţiale cu caracter ireversibil pentru consolidarea, eficientizarea şi creşterea transparenţei sistemului judiciar, dar şi pentru creşterea încrederii justiţiabililor, a societăţii civile, în general, în justiţie„, se arată în comunicat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *