Șefii demiși după tragedia în care au murit 3 mineri la cariera din Gorj au fost „promovați”

Sursa foto: captura

Trei morți, doi directori demiși, dar și o anchetă care bate pasul pe loc. Este realitatea amară pe care o trăiesc minerii din Gorj, în urma tragediei de la începutul anului, în care 3 oameni au murit și alți 13 au fost răniți. În timp ce familiile își plâng morții, cei doi șefi demiși au fost „promovați”. Marius Negru, fost membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a fost numit secretar de stat în Ministerul Energiei, iar Daniel Burlan, fost Director al Complexului Energetic Oltenia, a fost pus în fruntea unei alte direcții. Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu 48.000 de lei după tragedia din ianuarie, însă ancheta morții celor 3 mineri bate pasul pe loc, iar dosarul nu a fost încă trimis în judecată.

17 oameni se aflau într-o mașină care s-a răsturnat în cariera minieră Jilț Sud – 3 dintre aceștia au murit. Tragedia a avut loc pe 17 ianurie. Vehiculul care îi ducea pe oameni la muncă era foarte vechi și nu era autorizat pentru transportul de persoane. În acel moment, Sorin Grecu era coordonatorul activității la Complexul Energetic Oltenia.

„N-aveam cum să-l trimit eu, pentru că eu nici nu primisem 38 SCS (numărul de înmatriculare al autoutilitarei – n.red.), deci 38 SCS, după cum bine știți, nu avea nici contract. Eu nu îmi puteam permite să trimit o mașină care n-avea nici contract”, susține inginerul-șef coordonator Sorin Grecu, care contestă raportul ITM Gorj, care spune că mașina a ieșit pe teren cu acordul său.

Camionul era închiriat de la o firmă privată, iar contractul dintre această firmă și Complexul Energetic Oltenia expirase cu aproape 3 săptămâni înainte de tragedie.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: