Skip to content
Politică

Șefii marilor Parchete, numiți fără avizul CSM. Silviu Mănăstire: Totul e un troc politic

" "

Jurnalistul Silviu Mănăstire a criticat decizia președintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de numire a șefilor de Parchete, în ciuda avizelor negative ale CSM, considerând că totul este, de fapt, ”un troc politic”. ”Poveștile cu deontologia și statul de drept sunt nutreț pentru cretini”, crede realizatorul emisiunii ”Dosar de politician”.

”De vreo trei săptămâni, toți deontologii pe Justiție se bat asemenea chiorilor amețiți pe numirea șefilor marilor Parchete. Fiecare cu interesul lui: unii sunt pro Predoiu, alții sunt contra lui Predoiu, alții sunt sunt împotriva “la tot ce mișcă”. Au dreptate parțial cu toții.

" "
" "

Apoi a venit Iohannis și a împroșcat un mare jet prezidențial: a numit propunerile de șefi de la DIICOT și Parchetul General, chiar dacă CSM le-a dat aviz negativ. Exact ca în cazul madamei Kovesi. Firește, deontologii kovesiști fac mucles, ceilalți nu zic nimic, deși este de porc, pentru că le convine situația.

Alții, foarte puțini, remarcă: totul este o hazna, troc politic pe funcțiile de șefi în Procuratură, așa a fost în anii ‘90, în anii 2000 și acum la fel. Poveștile cu deontologia și statul de drept sunt nutreț pentru cretini. Politicienii la putere (sau președintele alături de ei) numesc pe cine vor mușchii lor să conducă Parchetele! Case closed!”, a scris Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de numire pentru procurorii şefi propuşi de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Şeful statului a ignorat astfel avizul negativ dat de către CSM pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *