Sefii NATO reacționează la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Sursă foto: Facebook/ Mircea Geoana

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat duminică „şocat” de tentativa de asasinare a fostului preşedinte american Donald Trump, subliniind că „aliaţii sunt uniţi pentru a ne apăra libertatea şi valorile”, relatează AFP. O reacție a venit și din partea numărului 2 din NATO, Mircea Geoană, care la rândul lui a condamnat violenta.

„Sunt şocat de tentativa de asasinare a preşedintelui Trump. Îi doresc însănătoşire grabnică”, a scris Jens Stoltenberg pe platforma X.

„Condamn atacul. Violenţa politică nu îşi are locul în democraţiile noastre. Aliaţii NATO sunt uniţi pentru a ne apăra libertatea şi valorile”, a adăugat Stoltenberg.

La tentativa de asasinat a reacționat și secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, care a făcut apel pentru un front comun împotriva violenței. El a subliniat ca politica este locul de întâlnire al ideilor şi proiectelor, nu al gesturilor agresive.

„Trebuie să facem front comun împotriva violenţei de orice fel! Politica este locul de întâlnire al ideilor şi proiectelor, nu al gesturilor agresive. Gândurile noastre sunt alături de președintele Trump şi ne bucurăm că tentativa de asasinat a eșuat. Rugăciunile nostre merg către victima acestui atac şi familia sa”, a scris Geoană pe Facebook.


Donald Trump a fost împuşcat în ureche în timpul unui miting de campanie, sâmbătă, după o eroare majoră de securitate, un atac ce va remodela probabil cursa prezidenţială din acest an şi va alimenta temerile de lungă durată că disputata competiţie electorală ar putea degenera în violenţă politică, scrie Reuters.

FBI a calificat incidentul armat drept ”tentativă de asasinat”.

Autorităţile au anunţat decesul a două persoane, una dintre ele fiind cea care a deschis focul şi care a fost împuşcată de Secret Service. Alte două persoane din public au fost grav rănite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: