Skip to content
Politică

UPDATE/ Șefii Parlamentului, discuții cu primarii din țară: Există o mare problemă!

hotnews.ro

UPDATE 11:52

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că noua urare între edili este „ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi!”, fapt ce nu reprezintă ”o normă de normalitate”, dat fiind că primarii trebuie să dea socotează numai celor care i-au votat.

" "

”Mă alătur celor care cu adevărat rezistă în România şi rezistă într-un domeniu extrem de dificil, complex şi riscant. (…) Cei mai mulţi dintre dumneavoastră, surprinzător, deşi veneaţi din zone diferite ale ţării, spuneaţi aceleaşi lucruri, aceleaşi aspecte: «Ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi!». Aceasta a devenit urarea între primari, ceea ce nu este o normă de normalitate. Normal este ca aleşii să dea socoteală politic în faţa celor care i-au ales”, a declarat Firea, citată de news.ro.

Aceasta a mai susținut că românii vor primari profesioniști și onești, ”mai departe fiind alte aspecte care nu mai ţin de democraţie”.

———————–

Aleșii locali s-au întâlnit, luni dimineață cu șefii Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Cu această ocazie, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a făcut un apel către primari și le-a cerut acestora să semnaleze public eventualele presiuni care se fac la adresa lor.

”Ma ingrijorează ca aceasta ofensiva permanentă ne indeparteaza de dezbaterea pe prioritatile economice si sociale pe care Romania sigur ar trebui sa le poarte. Am crezut ca democratia si respectarea drepurilor si liberttilor omului au fost un bun castigat dupa caderea lui Ceausescu. Stiu de la dumneavoastra ca multe proiecte din plan local sunt blocate din cauza institutiilor de fortă. Obiectivul nostru comun este respectarea Romaniei. Romanii nu vor gasi scuze Guvernului care este blocat in acest joc politic. Vreau sa vărog ceva, daca va simtiti haituiți, dacă se fac presiuni asupra dumneavoastră, atunci iesiti si spuneti public aceste lucruri, daca nu, atunci treceti la treaba. Ar trebui ca anul acesta sa aduca o revenire la normalitate. Am avut un inceput de an tumultos dar a fost un inceput de an de guvernare bun”, a declarat șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, Liviu Dragnea a susținut că există o mare problemă în România, aceea că ”institutiile nu tin cont una de alta”.

”Din cate imi aduc aminte si primarii sunt parte a suveranitatii poporului roman. Orice atac impotriva primarului reprezinta un atac impotriva autoritatilor care il reprezinta. Am vazut cateva iesiri publice ale unor primari care se bazau pe dezinformare. În ceea ce privește legea salarizării, exista un amendament deja depus de catre PSD, si ulterior de PNL de crestere cu 30/% a salariilor primarilor. Șeful unei institutii, adica primarul, nu poate avea un salariu mai mic decât orice angajat din primărie. Sunt cazuri, în care primarul este pe locul 50 in grila salarizarii in acea institutie. Exista o mare problema in Romania in care institutiile nu tin cont una de alta. Asa cum stiti, am vorbit foarte mult de legea preventiei în afaceri. Vreau ca în această lege să se introducă un capitol și pentru aleșii locali”, a declarat Dragnea.

" "
" "

1 comentariu la “UPDATE/ Șefii Parlamentului, discuții cu primarii din țară: Există o mare problemă!

  1. Probleme exista peste tot ! nu doar in primarii , in societate in general exista probleme , foarte foarte multe care nu au cale de rezolvare decat de sus , se stiu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *