Skip to content
" "
Politică

Şefii PRO România Iaşi cer ALDE să rupă alianţele locale cu PSD: Nu eşti credibil dacă renunţi la guvernarea toxică, dar păstrezi funcţiile în teritoriu

Viata Libera

Conducerea PRO România Iaşi le cere celor de la ALDE să rupă alianţele cu PSD din Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, motivând că nu sunt credibili dacă renunţă la guvernarea „toxică”, dar păstrează funcţiile în teritoriu, scrie news.ro.

Liderul PRO România Iaşi, Sorin Iacoban, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că le cere colegilor de la ALDE Iaşi, după ieşirea partidului de la guvernare, să aibă acelaşi comportament şi în teritoriu şi să rupă alianţele locale cu PSD.

" "

ALDE a înţeles la nivel naţional că guvernarea este toxică, însă ar trebui şi la nivel local să aplice aceeaşi măsură. Nu eşti credibil dacă nu faci asta. E greu să pleci dintr-o funcţie, dar trebuie să arăţi că ai înţeles că ai greşit când te-ai aliat cu PSD. Nu am avut discuţii cu cei de la ALDE Iaşi, dar le cerem să rupă alianţele cu PSD“, a spus liderul PRO România Iaşi, Sorin Iacoban.

Reprezentanţii PRO România afirmă că în Consiliul Judeţean Iaşi se poate forma o altă majoritate şi consideră că actualul şef al CJ, Maricel Popa, lider al PSD Iaşi, ar trebui schimbat din funcţie.

„Mai poate fi credibil un consilier local sau judeţean dacă va spune că rămâne în partea cealaltă, alături de PSD?„, a spus Vasile Roman, vicepreşedinte PRO România Iaşi.

ALDE deţine postul de viceprimar al municipiului Iaşi, dar şi un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, majorităţile în cele două consilii fiind asigurate împreună cu PSD.

Totodată, ALDE Iaşi are mai multe funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate din judeţ.

Liderul ALDE Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, a declarat că va discuta în această săptămână cu colegii din filială pentru a stabili strategia partidului la nivel local.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *