Skip to content
Societate

Şeful Aeroportului din Iaşi: Vom avea avioane pline imediat după reluarea zborurilor

Inquam Photos / Raul Stef

Directorul Aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu, susţine că avioanele vor fi pline după reluarea zborurilor, pentru că există o cerere ridicată, precizând însă că traficul de pasageri va reveni la normal abia la sfârşitul anului viitor, informează news.ro.

Cătălin Bulgariu a declarat pentru News.ro că, începând cu 17 iunie, compania Wizz Air va relua zborurile pe Aeroportul din Iaşi, urmând ca Blue Air să reia cursele din luna iulie.

El consideră că avioanele vor fi pline „în prima fază“, pentru că sunt foarte mulţi pasageri care şi-au amânat zborurile din cauza pandemiei.

„În prima lună cred că avioanele vor fi pline, apoi vom vedea ce se va întâmpla. Sunt foarte mulţi oameni care aveau bilete, dar şi-au amânat călătoria din cauza pandemiei“, a spus directorul aeroportului ieşean, Cătălin Bulgariu.

El a precizat că Wizz Air va relua activitatea pe aeroportul ieşean pe 17 iunie.

„Vor fi reintroduse toate rutele. Cei de la Wizz Air vor avea zilnic zbor către Londra, iar pentru celelalte destinaţii frecvenţa va fi de două zboruri pe săptămână. Blue Air îşi reia activitatea din 1 iulie“, a spus Cătălin Bulgariu.

În prezent, pe Aeroportul din Iaşi sunt efectuate curse doar către Bucureşti şi Billund.

“În aprilie traficul pe Aeroportul din Iaşi a fost de 6.000 de pasageri, iar în luna mai am avut doar 4.000 de pasageri, faţă de 100.000 în luna mai din 2019. Estimăm că vom reveni la traficul normal abia la sfârşitul anului viitor“, a spus directorul Aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *