Skip to content
Politică

Șeful ANAF anunță atac fiscal asupra contribuabililor mijlocii și mici

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, este de părere că prioritatea absolută a instituţiei pe care o conduce, din punct de vedere al concentrării capacităţii de control o reprezintă contribuabilii mijlocii, mici şi persoanele fizice autorizate din Regionala Bucureşti-Ilfov.

Evaziunea depășește media europeană, iar recuperarea prejudiciilor decise de judecători este foarte scăzută.

Preşedintele Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu, arată că cele două probleme țin atât de capacitatea redusă a instituției, cât și de „interese” care au slăbit-o, în ultimii an, potrivit Capital.ro.

Gelu Diaconu adaugă că, în 2015, va fi un desant asupra companiilor mijlocii, mici și PFA și explică de ce vrea ANAF să vadă conturile bancare.

„Prioritatea absolută din punct de vedere al concentrării capacităţii de control o reprezintă contribuabilii mijlocii, mici şi persoanele fizice autorizate din Regionala Bucureşti-Ilfov. Vom utiliza personal din terioriu, personal prin delegare de competenţă. Va fi un desant asupra evaziunii din această zonă. Acum avem cu totul altă capacitate de a interveni în zona Bucureşti-Ilfov”, spune Gelu Diaconu, informează Realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *