Skip to content
București

Șeful arhitecților bucureșteni îi cere Gabrielei Firea lămuriri

Președintele filialei București a Ordinului Arhitecilor din Romania (OARB), Șerba Sturdza, i-a transmis un mesaj primarului general al Capitalei, cerându-i furnizarea unor informații de interes public

Astfel, șeful arhitecților bucureșteni, într-o postare de pe o rețea de socializare, îi transmite Gabrielei Firea să revadă procesul de obținere a autorizațiilor de construire. Mai precis, câte cereri de autorizație de construire au fost depuse, câte au fost aprobate în termen legal și sub semnatura căror arhitecți sau companii de arhitectura. Sturdza afirmă că a primit un răspuns de la PMB, însă nu a fost unul favorabil pentru bucureșteni.

„Astfel, conform ultimului paragraf, ni se spune ca << nu exista obligatia legala si institutia noastra nu prelucreaza date statistice in sensul solicitat de dvs., pentru a fi puse la dispozitia publicului >>. OARB nu a solicitat, insa, date statistice pentru a le face publice. OARB a solicitat acele date ca sa poata clarifica situatia actuala, in asa fel ca ea sa fie remediata in interesul bucurestenilor si, totodata, in interesul PMB ca institutie (asta in cazul in care PMB chiar si-ar dori acest lucru…). Va rog sa nu uitati, daca puteti, doamna Primar General, ca documentatiile depuse de arhitecti sunt intocmite la comanda clientilor, care contribuie cu propriile resurse si conform propriilor interese, la dezvoltarea Bucurestiului”, a precizat Serban Sturdza, conform Ziare.com.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *