Șeful Băncii Naționale a Republicii Moldova a fost demis de Parlament

Sursă foto: Wikipedia / Octavian Armașu

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost demis din funcție, decizie luată în cadrul ședinței de joi a Parlamentului cu votul a 81 de deputați. Parlamentarii partidului Puterii au venit cu mai multe acuzații la adresa acestuia, toate având legătură cu dosarul ,,Furtul Miliardului”.

„Se constată activitatea insuficientă și defectuoasă a Băncii Naționale a Moldovei în partea ce ține de auditul proceselor și persoanelor implicate în frauda bancară, fapt ce trezește bănuieli rezonabile asupra gestionării defectuoase a sarcinii de asigurare a colaborării organelor BNM cu organele de drept în vederea investigării recuperării eficiente a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar”, a menționat Olesea Stamate, președinta Comisiei Juridice Numiri și Imunități.

Cei 81 de parlamentari au votat pentru revocarea din funcție a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), după ce au avut loc în plenul Parlamentului audieri cu privire la progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar, dar și evoluția dosarului ,,Furtul Miliardului”. Iar deputatul partidului Puterii, Radu Marian, i-a cerut demisia lui Octavian Armașu cu câteva ore mai devreme.

Demisie solicitată

,,În rezultatul audierilor de azi din comisie și din plenul parlamentului care au arătat probleme grave în activitatea conducerii BNM, sabotare în recuperarea banilor, angajarea și menținerea în funcție a unor oameni implicați în frauda bancară, și obstrucționarea anchetei, vă solicităm demisia, domnule Octavian Armașu”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: