Șeful Casei de Pensii: Cei care au avut beneficii rămân cu ele, cei cu grupe de muncă rămân cu aceleași beneficii

Sursa foto: Facebook/Daniel Baciu

Daniel Baciu, Șeful Casei de Pensii, declară într-o intervenție la Digi24 faptul că prin legea liberalilor privind pensiile vor fi peste 3,8 milioane de oameni care vor avea pensiile mărite. Adaugă că pensionarii cu vechime mică sau cu condiții deosebite rămân cu aceleași beneficii dinaintea reformei liberalilor.

„Peste 3,8 milioane de oameni vor avea pensii crescute. Este o campanie de defăimare, nu am spus că vom mări toate pensiile, am spus că vor elimina inechitățile. Cei 720.000 sunt cu pensii mari, nu sunt defavorizați, cei la care cresc pensiile nici acum nu ajung la nivelul celorlați. Recalcularea s-a făcut la partea contributivă.”

Întrebat dacă oamenii cu grupa 1, grupa 2, condiții deosebite sau puțini ani vor fi defavorizați, acesta răspunde că se bucură în continuare de beneficii și nu li se indexează pentru că au un un anumit cuantum, se întărește principiul contributivității.

„Cei care au avut beneficii rămân cu ele, omul rămâne cu pensia în plată, cei cu grupe de muncă rămân cu aceleași beneficii. Actualizarea punctului de referință se va face în fiecare an, se indexează un inflația și creșterea economică.

Peste 80% din fondul de pensiii au avut creșteri, legea susține contributivitatea, e o lege bună, a fost negociată. Am majorat numărul de angajați – oamenii nu trebuie să meargă în instanță. E o muncă de 3 ani de zile, nu putem duce în derizoriu munca colegilor.

E posibil ca unele dintre decizii să fie greșite, pot fi revizuite, cum facem la altă decizie de pensie, orice decizie poate fi contestată și suportă o reviziure dacă există mici scăpări. Colegii sunt la ghișee și asigură explicații.”

În legătură cu pensiile pe caz de boală, Șeful Casei de Pensii afirmă că și acestea au intrat în recalculare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: