Skip to content
Politică

Șeful CCIR deplânge starea Bursei de Valori. Până și Rusia ne face de râs

psnews.ro

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a deplâns starea Bursei de Valori București (BVB), subliniind că România este surclasată chiar și de către Rusia în domeniul bursier.

S-a întâmplat luni seară în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire la B1 TV. Discuția a pornit de la situația precară a exportatorilor autohtoni și a continuat cu comparația dintre capitalul românesc și cel străin.

„Noi de ani de zile facem apel la realismul din teren: pe ce ne bazăm? Ce putem face cu jucătorii pe care-i avem? (…) Din primii 100 de exportatori din România, sunt doar 6 firme românești anul trecut! Din care una a intrat în insolvență în februarie anul ăsta, deci probabil va fi cuantificată la sfârșitul anului 2017. Deci aceasta este situația economiei. Iar primii 100 de exportatori din România fac 49,9% din exportul României. Primii 1.000 fac 83% din exportul României, a atras atenția Daraban.

Totuși, șeful CCIR a respins ipoteza colonizării economice a României, adăugând că „e, totuși, foarte bine că avem capital străin”. Cât privește capitalul autohton, Mihai Daraban a arătat cu degetul către BVB, una dintre principalele instituții menite să atragă investitori.

Este foarte bine să-l avem (capitalul românesc – n.r.), dar capitalul străin ne asigură nouă macrostabilitate. (…) Noi poate suntem la generația de investitori români bazați pe «easy money». (…) Uitați-vă la cât de slab valorizată este Bursa de Valori din România! Vorbim de 4 miliarde de dolari Bursa din România și vorbim de 447 de miliarde de dolari în Rusia. Rusia are doar de 7 ori mai mare PIB-ul decât România! Rusia e o putere militară; din punct de vedere economic, mai au până ajung Coreea de Sud”, a mai spus Daraban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *