Skip to content
Politică

Şeful Centrului de arest IPJ Neamţ, cercetat de DNA pentru că ar fi luat mită 500 euro şi o oaie

Comisarul-şef de poliţie Ioan Catana, sef al Centrului de reţinere şi arest preventiv din cadrul IPJ Neamt, este cercetat penal de procurorii anticorupție pentru că ar fi luat mită 500 de euro şi o carcasă de oaie în schimbul acordarii de tratament preferenţial unei persoane aflate în arest preventiv, potrivit româniatv.net.

Procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 30 martie față de Catană Ioan, comisar șef de poliție, șef al Centrului de reținere și arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamț și Brînzei Vasile, agent de poliție, șef de tură în cadrul Centrului de reținere și arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamț, cu privire la săvârșirea, în concurs, a două infracțiuni de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2014, Catană a pretins și a primit de la persoană denunțătoare suma de 500 de euro și o carcasă de oaie, pentru soțul acesteia, aflat în stare de arest preventiv în cadrul Centrului, să beneficieze de un tratament preferențial în cursul executării măsurii preventive.

În aceeași perioadă, Brînzei Vasile a primit de la aceeași persoană suma totală de 400 de lei și produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca să faciliteze comunicarea dintre persoana respectivă și soțul acesteia, arestat preventiv din cadrul Centrului.

În datele de 06, 18 și 24 martie 2015, Catană Ioan a primit de la aceeași persoană denunțătoare suma totală de 400 de euro și produse alimentare în valoare totală de 300 de lei pentru a-i asigura condiții de deținere mai favorabile soțului denunțătoarei și să-i permită comunicarea de mesaje către alte persoane.

În datele de 12 și 16 martie 2015, Brînzei Vasile a primit de la aceeași persoană denunțătoare suma totală de 150 de lei pentru ca a-i facilita comunicarea cu soțul, arestat preventiv în cadrul Centrului, să-i transmită persoanei arestate alimente contrar normelor legale și pentru a se interesa de declarațiile date în fața organelor judiciare de către o altă persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *