Skip to content
Știri locale Vrancea

Şeful CJ Vrancea, după ce a fost la podul peste Putna rupt în două: Cine a greşit va plăti

news.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, afirmă că o expertiză va arăta ce s-a întâmplat la podul peste râul Putna de la Vadu Roşca, rupt în două. „Vreau să transmit un mesaj foarte clar: cine a greşit va plăti. Nu ne jucăm nici cu vieţile oamenilor, nici cu banii de la buget. Cei care îşi asumă proiectarea şi realizarea unor lucrări trebuie să aibă în vedere, permanent, toate aspectele care presupun o investiţie”, susţine el.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a mers, duminică, la podul aflat în lucru pe DJ 204 D la Vadu Roşca, obiectiv care s-a rupt în două, el cerând explicaţii punctuale reprezentanţilor firmei care are lucrarea în execuţie, dar şi proiectantului.

Primele informaţii indică faptul că râul Putna a fost deviat spre malul stâng, pentru a se putea lucra la picioarele podului, iar apa a „săpat” puternic în mal, mai ales în ultimele zile. „Expertiza care va fi făcută foarte curând la podul de la Vadu Roşca va oferi toate răspunsurile aşteptate de oamenii locului. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, vreau să transmit un mesaj foarte clar: cine a greşit va plăti. Nu ne jucăm nici cu vieţile oamenilor, nici cu banii de la buget. Cei care îşi asumă proiectarea şi realizarea unor lucrări trebuie să aibă în vedere, permanent, toate aspectele care presupun o investiţie”, a transmis Toma, citat de News.ro.

De asemenea, preşedintele CJ Vrancea a precizat că a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, şoferii fiind rugaţi să evite zona afectată în perioada următoare. În plus, va fi impusă pe ruta respectivă o restricţie de tonaj de 7,5 tone.

Pe drumurile judeţene din Vrancea sunt 146 de poduri din beton armat, 32 dintre acestea aflându-se în proces de reabilitare şi consolidare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *