Skip to content
Coronavirus

Șeful Clinicii de Oncologie Iași, confirmat cu coronavirus după ce s-a întors din Franța. 8 cadre medicale, în izolare

Inquam Photos / George Calin

Șeful Clinicii de Oncologie Iași depistat cu coronavirus a fost în spital cu patru zile înainte de a veni confirmarea. Potrivit anchetei epidemiologice, el a fost văzut pe camerele de supraveghere stând de vorbă cu 9 cadre medicale, însă nu s-ar fi apropiat la mai puțin de un metru și jumătate de niciuna dintre persoane.

În urma anchetei epidemiologice făcute de DSP Iași în cazul medicului Lucian Miron de la Institutul Regional de Oncologie s-a stabilit că bărbatul a fost în spital după ce s-a întors din Franța, înainte de a fi confirmat că este infectat, în pofida recomandărilor epidemiologului unității medicale, care i-a spus să stea acasă în autoizolare, scrie hotnews.ro.

Potrivit informațiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7.15 – 7.57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat în spital nu a intrat în contact direct cu cele nouă persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu opt dintre cei nouă contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct„, se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică Iași.

Potrivit sursei citate, un singur cadru medical dintre cei cu care medicul a interacționat a fost testat pentru depistarea virusului, „având în vedere că discuţia purtată cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute”. Rezultatul a fost negativ în cazul acestei persoane, iar „cele opt persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *