Skip to content
Societate

Șeful CNCD, despre operatoarea de la 112 care a jignit o femeie: „E trist limbajul utilizat în relația cu cetățenii”

Rfi

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, spune că instituția s-ar putea autosesiza în cazul operatoarei de la 112 care jignește o femeie de etnie romă care sunase să reclame că a fost bătută.

Ce este trist este limbajul utilizat în relația cu cetățenii, modalitatea de a gestiona un caz. Eu știu că există un grad ridicat de încărcare a celor care lucrează în acest sistem, dar chiar și în aceste condiții, noi, cei care lucrăm cu cetățenii, trebuie să ne păstrăm calmul și să respectăm demnitatea umană a oricărei persoane, indiferent de situație, de apartenența etnică”, a spus Csaba Asztalos la Digi24.

" "
" "

Reacția vine după ce o femeie de etnie romă a fost jignită de operatoarea de la 112, când a sunat să reclame că a fost victima unei agresiuni.

Femeia, de etnie romă, cu un copil în brațe, a fost oprită de șofer să urce într-un autobuz, în Zalău. Bărbatul a și lovit-o. Iar când a sunat la 112, victima a fost din nou agresată, verbal, de operatoarea care a răspuns la apelul ei.
Trăzni-v-ar! Du-te drecu!”, i-a spus operatoarea apelantei.

STS a precizat că operatoarea nu mai are voie să răspundă la apeluri la 112 și că va lua „cele mai drastice măsuri” în acest caz.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *