Skip to content
Politică

Șeful Comisiei SRI, precizări esențiale despre concediile Coldea-Ghiță

incomod-media.ro

Președintele Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informații, Adrian Țuțuianu (PSD), a făcut miercuri seară precizări esențiale legate de concediile familiilor lui Florian Coldea și Sebastian Ghiță.

Țuțuianu a declarat că ancheta internă a SRI a confirmat faptul că Florian Coldea a fost în vacanțe cu Sebastian Ghiță în insulele Seychelles și în Italia, dar că și-a platit cheltuieile.

Pe de altă parte, Țuțuianu nu a putut preciza dacă facturile prezentate de către Ghiță la România TV sunt reale.

În opinia senatorului PSD, există „o problemă de raportare deontologică din partea ofițerilor de informații când sunt prezenți în excursii cu membri ai Comisiei de control, parlamentari, oameni de afaceri”.

Această declarație a fost făcută și în legătură cu recentele fotografii apărute în presă, ce îl înfățișează pe fostul deputat PSD Cristian Rizea în concediu cu soția și cu generalul SRI Elena Istode, despre care presa a scris că este poreclită „Anaconda”.

Tutuianu a mai spus ca seful SRI a confirmat ca si generalul de brigada Elena Istode a fost in vacante impreuna cu familia politicianului PSD Cristian Rizea, la Nisa si Monaco. Tutuianu a spus ca Istode a fost in aceste vacante in calitate de colega de facultate cu sotia lui Rizea, si ca si-ar fi platit singura cheltuielile. Ulterior, Tutuianu a afirmat ca generalul SRI Istode ar fi stat in aceste vacante si intr-una dintre proprietatile sotilor Rizea, transmite Hotnews.

Doua rapoarte privind situatia fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea si a generalului de brigada Elena Istode au fost discutate miercuri la audierile din Comisia parlamentara de control privind activitatea SRI, la care a participat si directorul Serviciului, a declarat presedintele Comisiei, Adrian Tutuianu.

Potrivit lui Țuțuianu, George Maior (care conducea SRI în acel moment) a fost impreuna cu Sebastian Ghita si Florian Coldea in vacanta din Toscana (Italia). Tutuianu a citat in acest sens ancheta interna a SRI declansata dupa ce Ghita a aratat fotografii cu el si Coldea in diferite vacante.

Amintim că Sebastian Ghita a prezentat la Romania TV fotografii in care erau acoperite fetele celorlalte persoane fotografiate, in afara de Florian Coldea si el insusi.

Tutuianu a mai spus ca si George Maior (în prezent ambasadorul României în SUA) „a dat anumite explicatii comisiei de control intern din SRI”, dar că nu exista informatii despre prezenta lui George Maior si in excursia din insulele Seychelles.

1 comentariu la “Șeful Comisiei SRI, precizări esențiale despre concediile Coldea-Ghiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *