Skip to content
Politică

Șeful Consiliului Concurenței, veste bună pentru români: electricitatea s-ar putea ieftini

cugetliber.ro

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a dat joi o veste bună pentru români: electricitatea s-ar putea ieftini.

Tarifele la electricitate ar trebui să scadă, după ce o investigaţie a Consiliului Concurenţei a relevat faptul că mai multe companii din energie s-au înţeles între ele, cauzând prejudicii consumatorilor, a declarat joi preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, cu prilejul lansării raportului de activitate pe anul 2017, potrivit ziarului Jurnalul Național.

„Mai multe companii au fost păgubite. Au participat şi oameni din interiorul Electrica, deci într-un fel s-au furat singuri. Am sancţionat şi compania Electrica, întrucât au fost păgubiţi clienţii ei. Tarifele acestea umflate s-au dus către clienţi. Am sancţionat compania şi, în premieră, vrem ca împreună cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie să recuperăm prejudiciul creat clienţilor acestor companii, care au fost păgubite şi care au transferat această pagubă către clienţii lor”, a spus Chiriţoiu.

Oficialul a adăugat este greu de stabilit prejudiciul adus consumatorilor de energie, întrucât este vorba despre licitaţii care s-au întins pe o perioadă de mai mulţi ani.

„Vorbim de ani buni în care preţurile au fost exagerate. Aici rolul-cheie îl va avea ANRE, pentru că este menirea lor să calculeze preţul corect. Îi vom sprijini cu datele pe care le-am obţinut în cursul investigaţiei”, a mai arătat preşedintele Concurenţei.

El a argumentat că modul cel mai simplu în care se poate recupera prejudiciul este scăderea tarifelor de distribuţie, lucru, pe care, de altfel, îl va recomanda celor de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *