Skip to content
Politică

Şeful deputaţilor UNPR, răbufnire de orgoliu contra lui Dragnea: „Să-şi vadă de oamenii lui!” Atac la Daniel Constantin EXCLUSIV

Ion Răducanu (liderul grupului UNPR din Camera Deputaţilor) a avut, marţi, o răbufnire de orgoliu contra preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a lansat un atac la adresa co-preşedintelui ALDE Daniel Constantin.

CITIŢI ŞI: Dragnea, săgeţi către UNPR după eşecul moţiunii simple contra lui Irimescu. Cioloş, părtaş la un prejudiciu uriaş

Într-o declaraţie oferită PSnews.ro, deputatul de Timiş s-a arătat revoltat după ce, tot marţi, Liviu Dragnea şi-a exprimat nemulţumirea că parlamentarii UNPR nu au fost prezenţi în sală, să asigure cvorumul pentru moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

CITIŢI ŞI: UPDATE Va fi reluat votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

„De ce trebuie să fac eu ce spune domnul Dragnea? N-am înţeles. De ce să vă răspund eu la ce a zis domnul Dragnea? Domnul Dragnea e treaba lui ce a zis!” a exclamat Ion Răducanu.

Întrebat dacă mai este sau lider de grup UNPR, deputatul Răducanu s-a dezlănţuit la adresa social-democraţilor, în frunte cu Liviu Dragnea.

„Eu sunt lider de grup, dar ce? Eu trebuie să-i răspund domnului Dragnea? Nu trebuie să-i răspund! Domnul Dragnea să-şi vadă de parlamentarii lui, nu de ai mei. Domnul Dragnea are puteri (sau n-are) asupra parlamentarilor dânsului, nu asupra celor ai mei. Dacă ai mei sunt prezenţi sau nu sunt prezenţi, e problema grupului. Dacă au lipsit de la servici, e problema lor, personală; dacă nu – nu. Ce obligaţie avem noi să fim prezenţi alături de PSD când vrea PSD-ul? Noi am fost în Cameră, au făcut prezenţa… Că au fost sau n-au fost în sală la momentul respectiv – vedeţi prezenţa şi vedeţi că au fost, cred, 18 parlamentari din 27 care au fost prezenţi, care au făcut prezenţa – nu la apelul nominal. Deci eu nu înţeleg sensul întrebării. Dumneavoastră ştiţi că eu sunt un băiat care spune adevărul, nu un băiat care se fereşte. Deci atâţia au fost în sală – asta e problema”, ne-a spus parlamentarul de Timiş.

În acelaşi context, vicepreşedintele UNPR la nivel naţional l-a criticat pe fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin, dând de înţeles că această moţiune simplă ar reprezenta o „răzbunare personală” a acestuia.

„N-aveam nicio obligaţie să îi asigurăm majoritatea lui Constantin, care nu ştiu ce vrea el cu Ministerul Agriculturii – e problema lui. Să-şi vadă de răzbunările lui personale, dar nu folosindu-ne pe noi”, a punctat Răducanu.

Chestionat dacă UNPR mai doreşte sau nu susţinerea acestei moţiuni simple pe Agricultură, Ion Răducanu a replicat: „Care e problema? De ce să dorim sau să nu dorim? Întrebarea dumneavoastră nu are sens. Noi votăm cum considerăm noi de cuviinţă – nu trebuie să afirmăm. Votul este individual şi secret – ştiţi cum este. Aşa că nu ştiu ce problemă are domnul Dragnea că nu ne-a văzut pe noi în sală. Păi, ce? Domnul Dragnea se ocupă de noi, mai nou, să ne vadă pe noi în sală? Să-şi vadă de oamenii lui în sală!”

Nu în ultimul rând, solicitat să precizeze dacă UNPR-iştii sunt sau nu mulţumiţi de activitatea tehnocraţilor şi, în special, de cea a ministrului Irimescu, liderul de grup progresist din Cameră a afirmat: „Noi sigur că nu suntem mulţumiţi de multe activităţi guvernamentale, dar ne exprimăm noi nemulţumirea – nu trebuie să susţinem nemulţumirea manifestată de altcineva. Noi ne-o manifestăm: când o să producem noi o moţiune simplă, înseamnă că ne manifestăm noi nemulţumirea asupra ministrului respectiv. Când o face altcineva, să şi-o justifice singur! Adică nu suntem într-o grupare, într-o alianţă care vrea să dea un vot de blam unui ministru sau altui ministru, c-aşa vrea cineva să îşi dovedească superioritatea lui când a fost ministrul Agriculturii. Să-şi vadă de treabă Constantin, că n-a fost un mare ministru al Agriculturii; ba are o grămadă de lucruri despre care ar trebui să dea socoteală. Dup-aia să facă el moţiuni simple împotriva Ministerului Agriculturii. Adică sunt poliţe la care noi nu achiesăm, nu suntem în aceeaşi tabără cu Constantin, care vrea să demonstreze el că a fost ministru al Agriculturii mai bun. A fost un ministru al Agriculturii… aşa cum a fost”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *