Skip to content
Politică

Șeful DGA și-a plagiat TEZA DE DOCTORAT

digi24

Cătălin Alexandru Ioniță, chestor principal de poliție, directorul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne, a plagiat toată teza de doctorat, de la prima până la ultima pagină, scrie jurnalista de investigație Emilia Șercan.

Ioniță a devenit doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională în 2012, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. În perioada ianuarie – iunie 2018, el a ocupat cea mai înaltă funcție, cea de șef al Inspectoratului General al Poliției Române, fiind împuternicit pe acest post de către ministrul de Interne Carmen Dan, potrivit b1.ro.

Lucrarea de doctorat a lui Ioniţă are 196 de pagini și poartă titlul „Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”. Coordonator i-a fost profesoara universitară Ștefania Georgeta Ungureanu, condamnată, în 2016, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

Chestorul a refuzat să comenteze aceste acuzații. În trecut, însă, răspunzând unor acuzații similare, el a susținut că „suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie”.

Jurnalista Emilia Șercan arată, însă, în articolul pentru PressOne, că Ioniță a plagiat teza de doctorat, de la prima până la ultima pagină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *