Skip to content
Politică

Șeful DGA și-a plagiat TEZA DE DOCTORAT

digi24
" "

Cătălin Alexandru Ioniță, chestor principal de poliție, directorul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne, a plagiat toată teza de doctorat, de la prima până la ultima pagină, scrie jurnalista de investigație Emilia Șercan.

Ioniță a devenit doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională în 2012, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. În perioada ianuarie – iunie 2018, el a ocupat cea mai înaltă funcție, cea de șef al Inspectoratului General al Poliției Române, fiind împuternicit pe acest post de către ministrul de Interne Carmen Dan, potrivit b1.ro.

" "

Lucrarea de doctorat a lui Ioniţă are 196 de pagini și poartă titlul „Criminogeneza infracțiunilor cibernetice”. Coordonator i-a fost profesoara universitară Ștefania Georgeta Ungureanu, condamnată, în 2016, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

Chestorul a refuzat să comenteze aceste acuzații. În trecut, însă, răspunzând unor acuzații similare, el a susținut că „suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie”.

Jurnalista Emilia Șercan arată, însă, în articolul pentru PressOne, că Ioniță a plagiat teza de doctorat, de la prima până la ultima pagină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *