PSnews

Ultima Oră

Șeful DIICOT, la întâlnirea cu ministrul Justiției: Vom avea un serviciu nou

agerpres.ro

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a declarat că solicitările instituţiei la întâlnirea cu ministrul Justiţiei sunt, în principiu, de dezvoltare instituţională, precizând că dosarul Black Cube este „în lucru”.

„O să vedem despre ce este vorba în discuţia pe care o vom avea cu ministrul Justiţiei, nu am avut o agendă de discuţii precizată şi vom vedea într-adevăr despre ce este vorba şi ceea ce doreşte domnul ministru să discute cu şefii parchetelor. O să încercăm să avem (un nou sediu -n.r.). (…) Solicitările noastre sunt, în primul rând, de dezvoltare instituţională în măsura în care vom continua bine ceea ce am început anul trecut. Atâta timp cât doar jumătate din ceea ce ne-am dorit s-a impus prin legea de modificare, urmează pe paşi fireşti ca DIICOT-ul să se dezvolte instituţional în continuare. Vom avea nevoie de un serviciu nou, el este deja prevăzut în strategia de dezvoltare a Ministerului Justiţiei din perioada 2015-2020, deci nu e o problemă de noutate”, a declarat Daniel Horodniceanu, la intrarea în Ministerul Justiţiei, conform gândul.info.

Întrebat dacă se impune o lege a amnistiei şi graţierii, Horodniceanu a precizat: „Nu ştiu pe ce coordonate va fi discuţia, o să trebuiască să vedem dacă se pune problema în aşa mod. Deocamdată tot ce ştim ştim din presă, nu am auzit exact cu urechile mele şi nu ştiu ce are în vedere Guvernul la acest moment.”

Totodată, întrebat în ce stadiu este dosarul Black Cube, procurorul-şef DIICOT a precizat că acesta „este în lucru”.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi