Șeful diplomației europene susține un armistițiu umanitar în conflictul dintre Israel și Hamas

Sursa foto: Twitter

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate Josep Borrell a cerut luni un armistiţiu între Israel şi gruparea islamistă Hamas, pentru a se putea transporta mai multe ajutoare în Fâşia Gaza, informează Reuters.

„Acum cel mai important lucru e ca asistenţa umanitară să ajungă în Gaza”, a declarat presei şeful diplomaţiei europene, înaintea reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii.

El a afirmat că la întrunire se va discuta apelul făcut de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru întreruperea ostilităţilor, cu scopul de a asigura mai multe ajutoare civililor palestinieni din teritoriul controlat de Hamas.

„Nu pot anticipa rezultatul întâlnirii, însă este cu siguranţă ceva ce miniştrii trebuie să discute (…) secretarul general al Naţiunilor Unite a cerut mult asta”, a spus Borrell.

„Personal, cred că o pauză umanitară este necesară pentru a permite intrarea şi distribuirea ajutorului umanitar”, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL