Skip to content
Societate

Şeful DNA recunoaşte: Multe rechizitorii, cu zeci de inculpaţi, au fost infirmate (VIDEO)

Călin Nistor, procuror-şef interimar DNA

Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a afirmat, vineri, că procurorii ierarhic superiori au infirmat rechizitoriile în mai multe dosare, care vizau câteva zeci de inculpaţi, pentru că ”nu se susţineau în instanţă”. De asemenea, Nistor a recunoscut şi faptul că instanţele au înlăturat probe din dosare din cauza încălcărilor normelor.

Câteva zeci de inculpaţi (…). Nu am făcut o statistică – câte sunt infirmate (câte dosare – n.r.). Nu chiar zeci, dar destule, oricum, un număr destul de important de inculpaţi. Şi, în opinia procurorului ierarhic superior, nu se susţinea în instanţă. În aceste condiţii, a dispus infirmarea (rechizitoriului – n.r.). Tocmai asta am cerut procurorilor ierarhic superiori, care sunt şefii de secţie în cele mai multe situaţii, când verifică rechizitoriul să asigure un control efectiv al actelor de urmărire penală (…), pentru ca surprizele în instanţă să fie cât mai mici„, a declarat Călin Nistor, la Europa FM, potrivit Agerpres.

El a adăugat că au fost şi dosare în care instanţele au dispus înlăturarea unor probe obţinute nelegal.

Acolo unde probele au fost obţinute nelegal, în opinia instanţei, au fost înlăturate acele probe. (…) Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale, nu o să iau fiecare caz în parte să-l discut, pentru că e o discuţie specifică„, a mai spus procurorul-şef interimar al DNA.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *