Skip to content
Iași Știri locale

Şeful DSP Iaşi: Vrem să deschidem spitalul mobil de la Leţcani până la sfârşitul acestei săptămâni

profit.ro

Spitalul mobil de la Leţcani va fi redeschis în următoarele zile, a anunţat, marţi, şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, care a precizat că în prima fază vor fi funcţionale şase locuri la Terapie Intensivă, după care numărul de paturi la ATI va creşte.

Şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat că autorităţile intenţionează ca spitalul mobil de la Leţcani, închis la începutul acestui an, să fie redeschis cât mai repede, dar că mai trebuie rezolvate unele probleme de natură juridică.

El a declarat că la început vor fi funcţionale şase paturi la Terapie Intensivă, apoi numărul de locuri pentru bolnavii cu forme severe de Covid va fi suplimentat. „Urmează finalizarea unor acte juridice privind preluarea spitalului mobil Leţcani de către ISU şi stabilirea unui parteneriat cu spitalul de Boli Infecţioase. Vrem ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie deschisă această unitate, în condiţiile în care UPU de la spitalul Sfântul Spiridon este blocată deja cu pacienţi de terapie intensivă„, a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Şeful DSP Iaşi a mai declarat că urmează ca la spitalul mobil de la Leţcani să fie adus un stocator de oxigen, care va permite instalarea mai multor paturi de terapie intensivă.

Spitalul mobil din Leţcani a fost predat spre folosinţă, din septembrie 2020, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, ca secţie exterioară a acestei unităţi medicale. Potrivit News.ro, el a fost achiziţionat în perioada în care preşedinte al CJ Iaşi era Maricel Popa, lider PSD Iaşi.

Unitatea mobilă a tratat aproximativ o mie de bolnavi, iar la începutul acestui an a fost închisă. Actualul şef CJ Iaşi, liberalul Costel Alexe, a spus, în repetate rânduri, că ar exista serioase semne de întrebare privind modul în care a fost achiziţionat spitalul mobil de la Leţcani.

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, sâmbătă noapte, că lupta cu virusul a fost pierdută la Iaşi, în condiţiile în care ambulanţele cu bolnavi aşteaptă la rând, iar spitalele au epuizat resursele disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *