Skip to content
Economie Societate

Şeful Enel: Schimbările climatice pot fi combătute astăzi. Tehnologiile şi soluţiile sunt acolo

" "

Problemele cauzate de schimbările climatice pot fi combătute în prezent, în contextul în care tehnologiile şi soluţiile sunt acolo, dar este nevoie de dorinţă şi claritate în gândire pentru a accelera trecerea la o economie sustenabilă, a spus directorul general al grupului energetic Enel, Francesco Starace, la summit-ul ONU pentru combaterea schimbărilor climatice.

Enel participă la Summit-ul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Combaterea Schimbărilor Climatice din 2019, cel mai important eveniment global al ONU privind schimbările climatice. Evenimentul reuneşte lideri politici şi ai comunităţii globale de afaceri şi va dezbate această provocare, inclusiv prin identificarea unor soluţii pentru transformarea economiilor în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU.

Schimbările climatice pot fi combătute astăzi. Tehnologiile şi soluţiile sunt acolo, interesul comunităţii financiare de a merge în această direcţie este în creştere şi el. În acest moment, avem nevoie doar de dorinţa şi claritatea gândirii necesare pentru a accelera trecerea către o economie sustenabilă şi decarbonizată. Evenimentele globale, cum ar fi Summit-ul ONU pentru Combaterea Acţiunilor Climatice, sunt esenţiale pentru a permite guvernelor să îşi asume colectiv cea mai solicitantă provocare din vremurile noastre”, a declarat Francesco Starace.

El a subliniat că mediul de afaceri este aşteptat să demonstreze determinare şi curaj în luarea unor decizii dificile, dar inevitabile, care iau în calcul sustenabilitatea şi crearea de valori, scrie news.ro.

Summit-ul, care este primul eveniment de acest gen convocat de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se va concentra pe un set de domenii de acţiune, inclusiv tranziţia energetică, finanţarea climei şi taxarea carbonului, precum şi infrastructura şi oraşele, pentru stimularea ambiţiilor şi accelerarea acţiunilor care să determine punerea în aplicare a obiectivelor Acordului de la Paris din 2015.

Enel va juca un rol major la Summit-ul din cadrul comunităţii de afaceri globale, datorită realizărilor sale în domeniul sustenabilităţii, al decarbonizării şi al schemelor de finanţare inovatoare pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *