Skip to content
Politică

Șeful Fiscului îi dă replica lui Teodorovici: ANAF e „ruda săracă” a Ministerului Finanţelor

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, propune ca Fiscul să fie independent, după modelul din Statele Unite ale Americii. Diaconu afirmă că instituţia pe care o conduce nu se poate reforma atâta timp cât este „ruda săracă” a Ministerului Finanţelor.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se plânge că legătura de subordonare pe care o are cu Ministerul Finanţelor duce la multă birocraţie şi întârzie luarea unor decizii.

„ANAF nu poate finaliza această reformă din poziţia de rudă săracă a MFP, aflată la discreţia decizională a funcţionarilor din minister. (…) ANAF depinde de prea multe ori de bunăvoinţa şi interesele unor instituţii precum Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, atunci când vine vorba de avi ză rile necesare în cadrul proce sului de restructurare, sau îşi iroseşte resursele ca urmare a sarcinilor primite de la Curtea de Conturi, implicată prea mult în activităţile de control”, a declarat Gelu Diaconu.

Acesta a mai spus că propune constituirea unui corp de specialişti care să preia de la preşedintele instituţiei rolul de coordonare a politicilor şi strategiei ANAF, potrivit jurnalul.ro.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a declarat, miercuri, că reorganizarea ANAF, ca instituţie de sine stătătoare, este normală şi este bine să aibă mai multă independenţă. „Am discutat cu prim-ministrul despre această idee. Este o continuare a reformei la nivel ANAF şi este o abordare precum şi în alte state”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *