Skip to content
Societate

Șeful Gărzii de Mediu afirmă că a găsit o groapă ilegală de gunoi la Sinaia, în Parcul Natural Bucegi

Facebook/Octavian Berceanu

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a dezvăluit că a descoperit o groapă de gunoi ilegală într-o zonă circulată în Sinaia, în apropierea drumului către Cota 1400.

Vorbim de o carieră abandonată care se găseşte în Parcul Natural Bucegi şi care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor.

Mai nou, o parte din deşeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundaţie în dezvoltări imobiliare, ceea ce e şi mai crunt.

Şi am filmat cu nonşalanţă nişte oameni care duceau acolo deşeuri din construcţii, din construcţii de infrastructură, construcţii care erau puse în artă în baza unui contract întocmit cu Primăria şi la dispoziţia primăriei”, a afirmat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Mai mult, acesta lansează acuzații grave. El susţine că a surprins un camion cu deşeuri, iar cei care depozitau i-au spus că primarul le-a oferit această oportunitate.

Într-o intervenţie telefonică la Digi24, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a negat vehement că Primăria ar fi autorizat existenţa unui astfel de loc.

Nu există nicio groapă ilegală în Sinaia sau o groapă care să fie aprobată de Primărie în acest sens. Gunoiul se ridică de către o firmă specializată. Dacă acest domn, care înţeleg că e şeful Gărzii de Mediu a filmat o astfel de maşină, de ce nu a oprit-o, de ce nu i-a dat amendă, să continue mai departe ancheta? Fiecare poate să spună ce doreşte. (…) E normal să fi oprit, să-l amendeze pe şoferul respectiv şi să verifice cine a depozitat acolo gunoaiele respective. În niciun caz Primăria nu aprobă aşa ceva”, a afirmat Vlad Oprea, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *