Skip to content
Politică

Șeful Inspecției Judiciare se judecă cu Inspecția Judiciară. Care este motivul litigiului

digi24 Digi24

Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a deschis un proces inedit Inspecției Judiciare (IJ) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care cere să-i fie plătită diurna pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale în care a stat în București și nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul.

În primul rând, Lucian Netejoru cere ca recalcularea diurnei în cuantum de 2% pentru zilele nelucrătoare în care nu s-a deplasat în localitatea de domiciliu, orașul Giurgiu, și nu a beneficiat de decontarea cheltuielilor. În al doilea rând, Netejoru solicită recalcularea diurnei din momentul în care s-a născut acest drept și până la recunoașterea efectivă a acestuia, potrivit digi24.ro. 
Concret, el solicită „repararea prejudiciului creat prin neacordarea diurnei de care ar fi trebuit/trebuie să beneficieze”.

El a fost numit șef al Inspecției Judiciare din 1 septembrie 2015.

Potrivit sursei citate, procesul a fost deschis greșit la Curtea de Apel București, deoarece Netejoru credea că este vorba de un „litigiu privind magistrații”, iar instanța a declinat cazul la Tribunalul București – după ce a considerat cazul ca fiind de „litigii de muncă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *