Skip to content
Politică

Șeful interimar al PSD anunță cum va vota partidul privind desemnarea lui MRU la SIE și lansează critici voalate la adresa lui Iohannis

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Rovana Plumb, a comentat, joi dimineață, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l nominaliza pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu pentru șefia Serviciului de Informații Externe, declarând că acesta „este un simbol al pedelismului”.

În același timp, Rovana Plumb a afirmat că nu au existat consultări cu Executivul, deși șeful statului Klaus Iohannis i-ar fi spus premierului că vor exista.

„Eu pot sa va dau in momentul acesta opinia pe care o am eu, desigur ca va fi discutata si analizata aceasta propunere dar pot sa va spun care este punctul meu de vedere care desigur coincide cu cel al premierului. Pe langa faptul ca s-a inteles clar ca trebuie sa existe un echilibru dinspre Opozitie si Putere pentru numirea la SRI si SIE, ceea ce nu se respecta. Apoi, nu a existat niciun fel de consultare iar domnul Iohannis i-a zis ca vor exista iar al treilea punct pe care mi-l exprim este ca Mihai Razvan Ungureanu e un simbol al pedelismului, iar in 2012 am votat pentru a trece motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de el atunci. Restul, ca si decizie a PSD, o voi anunta luni dupa reuniunea Biroului Permanent. Se contureaza aceasta decizie de a vota impotriva”, a declarat Rovana Plumb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *