Skip to content
Politică

Șeful ISU Sibiu dă o veste teribilă: Majoritatea cluburilor și localurilor funcționează ilegal

 

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Cosmin Balcu, a precizat că majoritatea localurilor și cluburilor din Sibiu funcționează ilegat, chiar și hala în care se joacă „Faust”-ul rgizat de Silviu Purcărete.

 

Potrivit acestuia, inspectorii ISU Sibiu nu pot închide cluburile și localurile care nu au autorizație de securitate la incendiu, pentru că nu apărut normele de aplicare ale legii. „Deocamdată nu putem închide niciun local, pentru că nu au apărut normele de aplicare ale legii. Bineînțeles că o să închidem, numai să apară normele de aplicare”, a spus Cosmin Balcu, informează agerpres.ro.

De asemenea, întrebat dacă este posibil să se repete la Sibiu tragedia de la clubul Colectiv din București, șeful ISU Sibiu a răspuns afirmativ. ”Răspunsul meu e da convingător. Pentru asta dăm amenzi. De la începutul anului, am făcut peste o sută de controale”, a spus Cosmin Balcu.

Foarte multe baruri și pub-uri din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde vin cei mai mulți turiști, sunt amplasate la subsolul unor clădiri vechi, în foste pivnițe, unde există doar o singură ușă de acces, ceea ce reprezintă un pericol, potrivit pompierilor.

„Singura ușă de acces, asta este o problemă, dar mai sunt și altele. Unii nu au trecut pe la noi când au deschis, alții au trecut doar pe la Primărie”, spune Cosmin Balcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *