Skip to content
Politică

Șeful liberalilor din PE, nemilos cu Theresa May: Să-și respecte promisiunea!

medierenet.ro

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a avertizat-o vineri, 4 iulie, pe prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, că ”vocea Parlamentului European se va face auzită” înainte ca Bruxelles-ul să înceapă orice negocieri privind un tratat comercial cu Londra. Aflându-se în postura de coordonator-șef al Brexitului pentru Parlamentul European de când Marea Britanie a lansat negocierile privind ieșirea ei din Uniunea Europeană, Verhovstadt s-a făcut remarcat în ultimele luni prin poziția intransigentă pe care a adoptat-o față de încercările guvernului britanic de a obține un tratat comercial cât mai convenabil pentru sine fără să ofere în schimb suficiente drepturi pentru cetățenii din statele UE care se află în Marea Britanie.

În mesajul său postat pe Facebook, șeful grupului parlamentar al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din PE a reluat o declarație făcută pentru ziarul britanic The Independent pe 29 iulie.

”Credem că ar fi incorect pentru Downing Street 10 (adresa din Londra a Guvernului Marii Britanii, n.r.) să ia în prizonierat drepturile cetățenilor. A sosit timpul ca politicienii responsabili din UE să-și respecte promisiunea de a proteja drepturile existente, astfel încât cetățenii Uniunii Europene din Regatul Unit și cetățenii Regatului Unit din Uniunea Europeană să continue să-și trăiască viețile așa cum o fac acum.”, a declarat oficialul din Parlamentul European.

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *