Skip to content
Politică

Şeful NATO, declaraţie surprinzătoare privind relaţia cu Rusia: Poziția noastră este clară!

Şeful NATO a făcut, vineri, o declaraţie surprinzătoare în ceea ce priveşte relaţia dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia.

NATO va căuta în continuare să aibă un dialog constructiv cu Rusia și nu dorește o reeditare a Războiului Rece, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, vineri, înainte ca liderii din organizația militară să se întrunească la Varșovia pentru a aproba o întărire a flancului estic al Alianței.

" "

„Poziția noastră este clară. NATO nu caută o confruntare, nu dorim un nou Război Rece. Vom căuta în continuare un dialog constructiv și semnificativ cu Rusia”, a declarat Stoltenberg, reacționând la protestele Moscovei în legătură cu desfășurarea prin rotație a unor batalioane ale NATO în Polonia, Estonia, Lituania și Letonia, scrie Agerpres, citând Reuters.

Stoltenberg a afirmat că este sigur că votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană nu va afecta legăturile privind NATO ale Europei cu Statele Unite ale Americii și că Londra va rămâne un membru „puternic și angajat” al alianței militare occidentale.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *