Skip to content
Europa

Șeful OMS Europa, semnal de alarmă: Rata de vaccinare, insuficientă pentru a depăși pandemia de COVID-19

eiu.com

Milioane de oameni din Europa și din întreaga lume se luptă cu consecințele COVID-19. Peste patru milioane și-au pierdut viața, multe întreprinderi sunt falimentate și, desigur, a fost o taxă grea asupra sănătății mintale, care a fost și subiectul summitului organizat la Atena de Organizația Mondială a Sănătății și de Ministerul Sănătății din Grecia.

În acest context, șeful OMS Europa, Hans Kluge, a avertizat că rata de vaccinare în Europa este insuficientă pentru depășirea pandemiei de COVID-9. „Ieșirea din pandemie, aș spune că este triplă. Eu o numesc abordare VIP.„ V ”din variante. Trebuie să studiem foarte atent variantele, în acest caz, varianta Delta, care atacă oamenii care sunt sau nu vaccinați. „I” de la imunizare, trebuie să ne extindem. Deci, răspunsul este nu, nu este încă suficient. Avem o acoperire de 26% în regiunea europeană și apoi „P” de la oameni.

Trebuie să vă angajați în continuare cu oamenii, încurajați-i să ia vaccinul, dar, de asemenea, să respecte măsurile de sănătate publică, inclusiv purtarea măștilor atunci când nu putem lua distanța de un metru și jumătate”, a precizat Kluge, potrivit euronews, citat de B1TV.

Acesta mai spune că vaccinarea obligatorie trebuie să fie ultima soluție pentru a crește acoperirea vaccinală: „Este o dezbatere foarte fierbinte. Așadar, OMS încurajează orice măsură pentru a crește acoperirea vaccinării, atâta timp cât aceasta este acceptabilă din punct de vedere juridic și social. Dar nu ar trebui să fie o primă soluție, deoarece mai întâi trebuie să încercăm să înțelegem ce este în mintea oamenilor , care sunt percepțiile lor și apoi să ne angajăm cu comunitățile care ezită să se vaccineze.

Și avem o mulțime de experiență cu serviciul de perspectivă comportamentală pentru a convinge oamenii, folosind influențatori, pentru a vedea cine ezită și pentru a gândi cine poate influența acei oameni într-un dialog„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *