Skip to content
Societate

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, urmărit penal pentru că a condus beat. Avea alcoolemie de 5,68 g la mie

facebook

Șeful Poliției Locale Albă Iulia, Daniel Ilcu, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Albă Iulia.

Șeful Poliției Locale Albă Iulia, Daniel Ilcu, nu a mai revenit la serviciu din data de 18 decembrie, la o zi după ce a fost găsit aproape inconștient, în mașina instituției, pe o stradă din oraș. Acesta a intrat cu mașina într-un șanț. Poliția a fost anunțată de persoanele care au ajuns primele la fața locului. Ilcu a fost transportat la spital, unde a intrat în comă alcoolică până a două zi dimineață. Inițial, procurorii au efectuat cercetări in rem pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, iar, în 4 ianuarie 2021, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influență alcoolului, scrie ziare.com.

Pentru a dispune astfel, procurorul a reținut că din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că, în dată de 17.12.2020, în jurul orei 17:00, suspectul I.D.I. a condus un autoturism pe un drum public din mun. Albă Iulia având o alcoolemie de peste 0,80 g la mie alcool pur în sânge. Din buletinele de analiză toxicologica a rezultat că suspectul a avut o alcoolemie de 5,68 g la mie alcool pur în sânge la ora 18:10 și 5,23 g la mie alcool pur în sânge la ora 19:10, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu precizie a stării de fapt deoarece suspectul nu a fost surprins în flagrant de către organele de poliție când a condus autoturismul„, se precizează într-o comunicare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Albă Iulia.

Daniel Ilcu este șeful Poliției Locale Albă Iulia din iunie 2018. Ilcu este pensionar din Poliție, unde a lucrat la o structura de securitate. „Precizăm că efectuarea în continuarea a urmăririi penale este o etapă procesuală reglementată în Codul de procedura penală, având că scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai transmis Parchetul din Albă Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *