Skip to content
Politică

Șeful PSD București, scenariu negru pentru tandemul Geoană – Vanghelie

" "

Lider al Partidului Social Democrat a dezvăluit un scenariu negru pentru tandemul Geoană – Vanghelie, în contextul în care Marian Vanghelie este anchetat de către procurorii DNA.

Astfel, secretarul general al PSD București, Codrin Ștefănescu, a declarat, joi, faptul că inițiativa politică a primarului Marian Vanghelie și a senatorului Mircea Geoană s-a stins, potrivit Agerpres.

" "

În același timp, în opinia lui Ștefănescu, excluderea lui Marian Vanghelie din PSD „a fost oportună”.

„Suma care se vehiculează este absolut șocantă — 500 milioane de euro este ceva care depășește orice imaginație. (…) Aștept lămuriri și eu și cetățenii Bucureștiului și ai României legate de frauda asta, pentru că suma mi se pare absolut gigantică. Este uriașă, și de acea aștept lămuriri, ca să vedem exact cum s-a produs. În orice caz, după acest scandal cred că inițiativa dlui Vanghelie cu Geoană s-a și stins”, a declarat Ștefănescu la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

El este de părere că trebuie clarificat și statutul Oanei Mizil în raport, având în vedere că ea apare în tabelul de inițiativă a noului partid creat de Geoană și Vanghelie, tabel depus la Tribunalul București.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la DNA ne șochează. (…) Suma mi se pare atât de colosală… Cu 500 de milioane de euro cumperi tot sectorul, 4.000 de imobile cumperi la prețul de astăzi, mi se pare fabulos. Și, chiar dacă este vorba de niște ani de zile în care spun că el a prejudiciat prin contracte cu firme de casă totuși așteptăm lămuriri, pentru că suma mi se pare absolut uluitoare”, a completat secretarul general al PSD București.

Întrebat dacă acești bani ar fi putut fi folosiți în campaniile electorale ale PSD, Codrin Ștefănescu a arătat că Marian Vanghelie „nu a sprijinit niciodată, la modul serios, o campanie a PSD”.

„Noi am avut de altfel și discuții anul trecut legate de modul în care noi ne luptam în turul I și II pentru susținerea lui Victor Ponta, iar el avea întâlniri pe zona Elena Udrea. Și înțelesesem că oameni de-ai lui din sectorul 5 și la nivel de București strângeau și semnături. Au strâns semnături pentru Elena Udrea. Deci de aici au pornit conflictele noastre politice. Ori ești în familia asta și te lupți pentru candidatul tău până la capăt, ori joci cu adversarul. (…) Eu am fost dat afară de Vanghelie și de Geoană în 2006. Eu am vorbit despre vanghelizarea partidului primul și despre ceea ce se întâmplă. Faptul că a fost tolerat o perioadă, iată că perioada de tolerare s-a terminat și anul trecut a fost demis de Comitetul Executiv. Eu nu cunosc că ar fi sprijinit partidul cu ceva și nu cred că ar fi avut nici interesul, dacă a făcut ceva a făcut strict pentru el și pentru sectorul 5 în care a candidat. Și-a jucat propria carte”, a detaliat Ștefănescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *