Skip to content
Politică

Șeful PSD către Monica Anisie și Ludovic Orban: Nu ați dat tablete! Nu ați dat măști! Nu ați asigurat nici măcar manuale! 

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac puternic la adresa Ministerului Educației pentru felul în care Monica Anisie a gestionat procesul de redeschidere a școlilor. Conform președintelui social-democrat, Guvernul Orban a tăiat frunza la câini timp de șase luni pentru ca, acum, să vină în fața a milioane de copii fără tablete și, ceea ce este infinit mai sinistru, din nou, fără manuale.

Marcel Ciolacu a susținut, în acest context, că liberalii s-ar fi concentrat cu precădere pe primăriile asociate PNL și că ar fi abandonat pregătirile în toate celelalte comunități din România. Acesta a scris pe Facebook următoarele ”Ați tăiat cu nesimțire 6 luni frunză la câini, și ați scos-o în seara asta pe incapabila aceea de la Educație să arunce toată vina pe autoritățile locale! Nu ați dat tablete! Nu ați dat măști! Nu ați asigurat nici măcar manuale! V-ați spălat rușinos pe mâini! Ați pasat responsabilitatea, dar banii i-ați dat doar primăriilor peneliste!”

Liderul PSD nu a ratat ocazia de a sublinia apăsat că liberalii au cheltuit resurse consistente pentru a atrage primari de varii coloraturi politice spre PNL, cheltuind resurse considerabile dar ignorând în acest proces nevoia firească a copiilor pentru manuale și tablete.

Marcel Ciolacu nu este nici pe departe singurul critic al Guvernului Orban atunci când vine vorba de școli. Mai mulți tineri au organizat un protest în fața Ministerului Educației în prima zi a anului școlar. Înarmați cu baloane reprezentând porci zburători, tinerii au comunicat că ”porcii zboară, școala începe, elevii tot nu au tablete”, ca formă de atac inedit a lentorii pe care Monica Anisie a demonstrat-o în rezolvarea problemei tabletelor pentru copiii care au începu școala în scenariul portocaliu sau roșu. Organizatorii Declic, care au organizat protestul, au subliniat și că dreptul constituțional al elevilor la educație universală și gratuită a fost grav încălcat în pandemie, atunci când peste un milion de copii au fost excluși din procesul educațional pentru că nu au avut fie tablete, fie acces la o rețea decentă de internet.

În fața tuturor acestor acuze, și a riscurilor auxiliare derivate din pandemie, liberalii au adus toți copiii astăzi la școală. O școală nepregătită, fără resurse și fără manuale, fără perspectiva unui viitor decent și normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *