Skip to content
Politică

Șeful PSD Cluj îi cere socoteală lui Boc după apariția unei poze controversate EXCLUSIV

presalocala.com

Președintele PSD Cluj, deputatul Gabriel Horia Nasra, îi cere socoteală primarului PNL Emil Boc după apariția unei poze controversate cu acesta.

Este vorba – așa cum puteți citi în linkul de mai jos – despre o fotografie din 2011 publicată vineri de jurnalistul Cătălin Tolontan, în care Boc apărea, pe vremea când era prim-ministru, alături de doi mafioți chinezi ce se ocupau cu proxenetism, în contextul în care premierul PDL din acel moment inaugura China Town – un cartier rezidențial ridicat de cei doi.

DETALII AICI: Noi AMĂNUNTE din dosarul Shanghai. Poza cu Emil Boc și doi mafioți chinezi FOTO

În acest context, redacția PSnews.ro a încercat vineri să obțină un punct de vedere atât din partea edilului Emil Boc, cât și din partea biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca, însă fără rezultat.

În schimb, am luat legătura cu șeful PSD-iștilor clujeni, Horia Nasra, care – chiar dacă s-a abținut să comenteze cazul punctual al celor doi chinezi – a amintit de un politician celebru apropiat de Emil Boc: fostul primar PDL Sorin Apostu, aflat acum în închisoare în al doilea dosar de corupție. Apostu a devenit cunoscut în presa centrală în același an 2011, după ce a apărut în stenogramele DNA susținând că pentru o mită de 50.000 de euro „nu se dă jos din pat”.

„Din păcate pentru comunitatea noastră (o comunitate totuși pretențioasă și ambițioasă, având în vedere că ne bazăm foarte mult pe tradiția universităților și pe tot ceea ce este Clujul astăzi – pentru că s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani), în paralel cu toată această dezvoltare, domnul Boc s-a înconjurat în general de oameni care au avut diverse probleme penale dovedite. Și aici mă refer, după cum bine știți, de la cazul fostului primar Sorin Apostu, mâna sa dreaptă (cunoscut în oraș drept «primarul Fifty-Fifty») și se pare că până astăzi, când vedem aceste imagini.

Eu n-aș vrea să comentez ceva ce nu cunosc foarte bine. Sunt niște poze… Probabil că domnul Boc va răspunde la acuzațiile respective. Dar vă spun că nu mă miră, pentru că, în general, s-a înconjurat de oameni cu probleme de ordin penal. Nu știu ce relație a avut cu oamenii respectivi din București, nu cunosc… Sper să ne ofere o explicație bună și lucrurile să meargă mai departe, pe făgașul normal.

Repet: nu-mi permit să comentez știrea în sine. Nu știu cine sunt persoanele respective. Dacă e prieten cu ei sau avea relații cu ei, e foarte grav! Dar ideea e că el de-a lungul timpului s-a înconjurat de astfel de oameni”, a declarat Horia Nasra pentru PSnews.ro.

În altă ordine de idei, l-am întrebat pe deputatul PSD cum i se pare că arată Clujul acum, după aproape doi ani de administrație Emil Boc. În replică, parlamentarul social-democrat a tras un semnal de alarmă asupra unor probleme lăsate nerezolvate de către edilul liberal: traficul, locuințele pentru tineri și străzile neasfaltate.

„Eu am afișat o listă cu 44 de promisiuni care nu au fost realizate. Și sunt promisiuni din 2008, din 2012, din 2016. De exemplu, noi avem acum o foarte mare problemă a traficului. Și, pentru că este incapabil să vină cu soluții coerente și clare de descongestionare a traficului (primarul Emil Boc – n.r.) s-a limitat la a acuza Executivul de la București că nu ajută Clujul în privința centurii. Cât se poate de fals! Noi suntem dispuși să ajutăm cu tot ce putem, să mai construim o centură în zona Clujului. Dar problema principală pleacă de la faptul că dumnealui se joacă cu marile proiecte: o dată spune că vrea metrou, altă dată spune că vrea tren de suprafață. Practic, nu vine cu nicio soluție viabilă, pentru că orașul a crescut și va crește. Cred că în următorii ani va ajunge la 700.000 de locuitori în întreaga zonă metropolitană (nu doar în municipiul Cluj-Napoca).

De asemenea, a promis că va construi trei mari cartiere pentru tineri: Borhanci, Lomb și Tineretului. Știți că aici vin foarte mulți tineri, ca studenți. Cei mai mulți rămân și lucrează la multinaționale și în zona IT. După cum știți, prețul chiriilor este foarte ridicat. Și atunci ar fi fost binevenit să mai construiască un cartier de blocuri – cum dumnealui ne-a promis.

Apoi: avem foarte multe străzi neasfaltate. A promis că se va ocupa de ele, că va ajuta cetățenii, dar nu s-a ocupat nici de chestiunea asta.

Sunt atât de multe promisiuni, încât ce să vă mai spun despre celebrul tunel pe care vrea să-l facă pe sub Cluj (tot pentru descongestionarea traficului)? Este o promisiune veche, luată de la Gheorghe Funar”, a detaliat Nasra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *