Skip to content
Sibiu Știri locale

Șeful Registrului Auto Român Sibiu și alți trei angajați ai instituției, reținuți în dosarul mitei pentru înmatriculări

news.ro
Unsprezece persoane – între care șeful Registrului Auto Român (RAR) Sibiu și alți trei angajați ai RAR – au fost reținuți de procurori în dosarul în care cu o zi în urmă au fost făcute zeci de percheziții. Ei sunt suspectați că primeau mită pentru înmatricularea unor maşinisecond-hand cu probleme tehnice, scrie Hotnews.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Vestemean, a declarat, joi, corespondentului Mediafac, că 11 persoane au fost reținute după percheziții. Joi, acestea urmează să fie duse în instanță cu propunerea de arestare preventivă.
Surse judiciare au declarat că printre cei reținuți sunt șeful RAR Sibiu, Ioan Cătălin Otetea, un polițist din Mureș și un inginer RAR de la Vâlcea. Ei sunt acuzați că ar fi luat mită pentru înmatricularea mașinilor, având numeroși complici care se ocupau de „racolarea” clienților.
În acest dosar,anchetatorii au făcut miercuri 47 de percheziții în trei județe și în Capitală, la sediul central al Registrului Auto Român (RAR). Reprezentanţii RAR vizați de anchetă sunt suspectați că înmatriculau maşini cu probleme tehnice sau peste rând, iar banii dați ca mită erau puși în torpedoul maşinii şi în scrumieră, pentru a nu fi observați uşor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *