Şeful rugbyului explică înfrângerile de la Cupa Mondială: Au bugete mai mari decât tot sportul românesc

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat, joi, că federaţiile naţionale din Irlanda şi Africa de Sud, primele două adversare ale României la Cupa Mondială din Franţa, au bugete mai mari decât fondurile alocate de guvern pentru întreg sportul românesc.

„Din punctul meu de vedere, ca fost jucător, este o bucurie să joci cu echipe dintre primele cinci din lume, că Scoţia e locul cinci acum. Dar a fost şi destul de greu, pentru că iată cu Africa de Sud jucăm o dată la 30 de ani, ultima oară am jucat în ’95. Noi nu ştim cum joacă Africa de Sud şi nici nivelul la care joacă Africa de Sud. Campionatul nostru nu l-am avut niciodată calibrat, confruntările pe care le avem cu Uruguay, cu Namibia sau Tonga… noi avem campionatul nostru regulat, care ştim foarte bine cum este, unde ne desfăşurăm activitatea. Noi uităm lucrurile astea, confruntările cu echipele de prim rang, din primele cinci, sunt extrem de dificile”, a declarat Petrache.

”Deja avem câteva accidentări, am adus câţiva copii noi de viitor. Din punctul meu de vedere, este o bucurie să ai asemenea meciuri, este o încântare. Este importantă experienţa jocului, pentru că este ceea ce contează pentru acest grup, care nu are jucători care să aibă în picioare o Cupă Mondială. În afară de Surugiu, care revine acum în primul 23, nu sunt jucători care să aibă experienţa unei cupe mondiale. Şi cred eu că aceşti copii vor veni cu un bagaj mult mai bun în perspectiva următoarei Cupe Mondiale din 2027. Important este că noi ne-am calificat la această Cupă Mondială, este un eveniment major pentru noi. Suntem acolo, suntem între primele 20 de echipe ale lumii. Ştiu nemulţumirile tuturor, dar nu ştiu dacă toată lumea ştie că fiecare echipă cu care am jucat are bugetul mai mare decât are Agenţia Naţională pentru Sport. Deci cât acordă guvernul pentru tot sportul românesc, o federaţie naţională are un buget mai mare”, a declarat Petrache la sediul ANS.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL