Skip to content
Coronavirus

Șeful Secției Boli Infecțioase de la Spitalul Militar: Armata se va implica logistic și epidemiologic în campania de vaccinare

presamil.ro
" "

Contactat de PS News, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Militar „Carol Davila” din Bucureşti, dr.Ion Ştefan, încurajează toată populația României să se vaccineze împotriva coronavirusului, odată ce vaccinul va ajunge în țara noastră.

„Vaccinul a dovedit o eficiență de peste 90%, asta rezultă din testele efectuate. Urmează să primească autorizație de punere pe  piață, probabil până la sfârșitul lunii, asta și în funcție de evaluarea siguranței vaccinului, prin monitorizarea unor efecte adverse, a unor efecte secundare care nu au putut fi testate până acum pe studiile de faze 2 și 3. Primii vaccinați vor fi cei din categoriile de risc, personalul medical și vârstnicii cu comorbidități și probabil că la noi va ajunge la începutul anului viitor.

" "
" "

Sunt foarte importante și persoanele care lucrează în domeniile cheie: alimentație, învățământ, armată, cei din anumite servicii care asigură securitatea națională”, spune medicul.

De asemenea, acesta susține că odată ce vaccinul va fi autorizat pe piață, nu vom avea de ce să ne facem griji în privința efectelor adverse ale acestuia.

„În momentul în care un astfel de vaccin primește autorizația de punere pe piață, cu siguranță s-au făcut toate evaluările de siguranță și eficiență, așa că eu îndemn pe toți cei care sunt în aceste categorii de risc, dar ulterior și toată populația să se vaccineze dacă aceste teste de siguranță și eficiență a vaccinului au fost trecute cu brio”, a spus Ion Ștefan.

De asemenea, medicul susține că va exista o strategie de vaccinare pe teritoriul țări, „care se elaborează în aceste momente la nivelul Ministerului Sănătății”.

„Armata se va implica de asemenea logistic și epidemiologic în campania de vaccinare, în primul rând prin transportul și stocarea acestor vaccinuri care au nevoie de o stocare la -80 C, și pentru asta trebuie găsite soluții cât mai eficiente”, a conchis medicul

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech se bazează pe una dintre cele mai inovatoare și mai avansate tehnologii, adoptată și de alte două mari companii aflate în competiție: Curevac, din Germania, și Moderna, din SUA, care colaborează pentru descoperirea vaccinului împotriva pandemiei cu Organismul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID), condus de Anthony Fauci, dar și cu Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI).

Toate cele trei vaccinuri sunt în a treia și ultima fază a studiului clinic și toate trei sunt vaccinuri cu ARN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *