Șeful securității de la centrala nucleară Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană

Sursa foto: JENIFER COSTA

Andrii Korotkii, identificat ca „responsabilul securităţii” de la centrala din Zaporojie, ocupată de forţele ruse în sudul Ucrainei, a fost ucis într-un atentat cu maşină capcană, au anunţat vineri ambele ţări, potrivit AFP, informează Agerpres. 

De la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, serviciile secrete ucrainene s-au aflat la originea mai multor atentate sau tentative de asasinare în teritoriile ocupate şi chiar pe teritoriul Rusiei, vizând responsabili ai ocupanţilor, militari şi personalităţi susţinând invazia în Ucraina.

Potrivit Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), explozia unei maşini capcană l-a ucis vineri dimineaţă pe Andrii Korotkii, identificat ca „responsabilul securităţii” de la centrala din Zaporojie, cea mai mare din Europa.

 

GUR l-a acuzat că ar fi „colaborat voluntar cu invadatorii ruşi” şi că ar fi denunţat angajaţi „pro-ucraineni” ai centralei, participând astfel la „reprimarea” personalului de către ocupanţi.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: