Skip to content
Republica Moldova

Șeful SIS deschide parantezele: Trupele ruse vor să ajungă la hotarele Moldovei

Trupele ruse vor să ajungă la hotarele Ucrainei cu Moldova. Declarația au fost făcută de șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, porivit TVR Moldova, oficialul precizând că asemenea intenții au fost anunțate direct, la nivel înalt.

Conform lui, situația în stânga Nistrului este stabilă. Musteața a reiterat că la Chișinău se optează pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, dar a punctat că multe riscuri care anterior nu erau luate în serios, actualmente au devenit de nivel mediu.

„Ce vedem și analizăm, situația este stabilă. Și noi, și Guvernul, și țara, ne dorim pace. Soluționarea conflictului prin negocieiri. Dialog este, la nivelul Biroului de reintegrare este Comisia Unificată de Control, care se întrunește, discută. Există dialog. Unele scenarii pe care le credeam că nu se pot materializa, acum le luăm în considerare serios. Multe riscuri au devenit medii. Conflictul militar este la câteva sute de kilometri, cu viziune clară din partea unui participant de a se îndrepta spre hotarele Republicii Moldova. Au fost declarații directe, la nivel înalt. Ne dăm seama că trebuie să fim gata pentru orice. Vigilența noastră a crescut”, a declarat Musteața.

Săptămâna trecută Serghei Lavrov a declarat că Rusia este pregătită să apere etnicii ruși din Republica Moldova. Drept reacție, Ministerul de Externe a convocat ambasadorul rus, iar Biroul de Reintegrare afirma că, de fapt, separatiștii sunt cei care discriminează populația vorbitoare de română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *