Skip to content
Politică

Șeful Statului Major al Forţelor Aeriene a fost DEMIS. Cine îi va lua locul

Air Force District of Washington

Ministrul Mihai Fifor l-a demis, joi, pe șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Laurian Anastasof.

În locul acestuia a fost împuternicit Viorel Pană, transmite Ministerul Apărării.

„Prin ordin al ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a fost împuternicit, începând cu data de 11 octombrie, la comanda Statului Major al Forţelor Aeriene.

Începând cu aceeaşi dată, generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost împuternicit în funcţia de consilier militar al ministrului apărării naţionale.

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a îndeplinit funcţii ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene din anul 1989 până în anul 1992, când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24 și continuând cu Hercules C-130 și C-27J Spartan, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian, la comanda căreia s-a aflat din anul 2014.

Are peste 3.000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo, a comandat şi participat în numeroase misiuni în ţară şi în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali).”, anunță MApN într-un comunicat remis redacției de știri Psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *