Skip to content
Politică

Șeful tineretului ALDE, luat la șuturi după plecare

allevents.in

Șeful tineretului ALDE (trecut, recent, la PNL) a fost luat la șuturi după plecarea din partidul condus de către Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

„Mult noroc în partidul pedeliştilor, pe care îl dispreţuiai în august” este mesajul transmis fostului coleg Ionuț Negoi de către Claudiu Daniel Catana (secretar general al TLDE), potrivit unui comunicat remis, luni, PSnews.ro.

CITIȚI ȘI: PNL se îmbogăţeşte cu un lider ALDE

Catana afirmă că demiterea lui Negoi din funcția de copreședinte al Tineretului Liberalilor și Democraților (TLDE) a avut loc în şedința de vineri a Comisiei de fuziune a partidului, hotărârea fiind luată după consultarea membrilor TLDE şi a motivată de „activitatea mult sub aşteptări” a politicianului.

„Decizia de a părăsi ALDE şi a arunca cu noroi în foştii colegi este o dovadă de oportunism şi nu face decât să confirme justeţea deciziei din 23 septembrie. Mai ales că este singurul membru al organizației de tineret care a părăsit ALDE, în urma acestei decizii. Ionuţ Negoi a demonstrat că ales să fie membru ALDE doar pentru a avea  o poziţie de şef asigurată; uitând însă că orice lider trebuie să îşi motiveze echipa şi să conducă, nu să se remarce printr-o ilustră absenţă.

Mai rămâne de discutat trecerea sa cu «arme şi bagaje» la PNL, partid despre care spunea acum o lună de zile (!) că a fost taxat de bucureşteni pentru «greşelile morale comise», că nu mai este un partid liberal, ci un partid al «foştilor pedelişti». În cuvintele lui, Ionuţ Negoi a ales să îşi tranzacţioneze valorile morale, pentru o nouă funcţie. De data aceasta în PNL”, continuă Claudiu Catana.

În același context, reprezentantul ALDE oferă un citat dintr-o postare de vineri a lui Ionuț Negoi:

„De fapt, Călin Popescu Tăriceanu e singurul premier liberal al acestei țări, din ultimul sfert de veac. Un premier excelent, care a stabilit noi standarde economice pentru țară, care a ridicat nu doar nivelul de trai al românilor, ci și pe cel al respectării drepturilor cetățenești. Abuzurile zilei de azi nu existau în guvernarea liberală a lui Călin Popescu Tăriceanu. Acestea nu sunt doar aprecierile mele personale. Sunt și ale foștilor colegi din PNL care, până la momentul aderării la valorile PDL, îl considerau pe Călin Popescu Tăriceanu reperul liberalismului autohton.  Călin Popescu Tăriceanu nu s-a schimbat. Ci PNL. Și odată cu această schimbare de orientare politică, s-a produs și una dintre cele mai nefericite fenomene din politica românească: reevaluarea.

Sigur că fiecare om politic își poate amaneta conștiința după bunul plac. Dar cetățenii văd și reacționează la urne, așa cum au făcut-o la alegerile locale, în 2016, în București, când au trimis `marele Partid Național Liberal` pe locul 3, după micul partid al lui Nicușor Dan. Nu e nevoie ca eu să reamintesc nimănui că greșelile morale se plătesc la vot, dar imi permit să întreb, ca tânăr liberal pe un alt tânăr declarat liberal, dacă a uitat deja celebra replică a lui Ionel Brătianu, în fața orgoliului exacerbat al lui Nicolae Iorga, care nu știa ce poate învăța de la un simplu `inginer`: `Măsura, domnule profesor. Măsura`.

Și astăzi, tot măsura lipsește actualilor peneliști, foști pedeliști. Și ar putea-o învăța de la un alt  liberal, tot inginer, Călin Popescu Tăriceanu”.

Nu în ultimul rând, Claudiu Catana își exprimă regretul față de afirmațiile publice ale lui Ionuț Negoi de după plecarea din ALDE.

„Faptul că, în comunicatul de presă trimis astăzi, Ionuț Negoi atacă ALDE și aduce osanale PNL-ului, mi se pare nu doar o atitudine deplasată, ci o expresie a caracterului său politic.  Drept urmare, ca membru activ al ALDE, care în prezent sunt secretar general al TLDE și consilier general în Primăria Capitalei, nu pot decât să-mi exprim regretul față de afirmațiile publice ale lui Ionuț Negoi, care dă dovadă de oportunism și lipsă de caracter politic, amanetându-și «conștiința liberală»”, conchide Catana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *