Skip to content
Politică

Șeful TSD explică propunerea de legalizare a prostituției: Cred că trebuie să discutăm cu cărțile pe față și despre acest lucru

Președintele Tineretului Social-Democrat Gabriel Petrea a explicat pentru PSNews proiectele de lege controversate de pe pagina TSD. Amintim că TSD, organizația de tineret a partidului condus de Liviu Dragnea, propune lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase. Tinerii social-democrați intenționează, de asemenea, să lanseze o dezbatere similară privind legalizarea prostituției.

DETALII AICI: TSD vrea dezbatere națională pentru legalizarea drogurilor ușoare și a prostituției

Întrebat dacă aceste idei ar putea stârni controverse printre electoratul majoritar conservator al PSD, Petrea a amintit că aceste propuneri nu sunt recente:

”În primul rând, aș vrea să știți că aceste proiecte în dezbatere datează de acum 4 ani de zile de la congresul din 2015. Nu sunt de actualitate, ci proiecte pe care atunci le-am lansat ca idei pentru o dezbatere mai amplă în rândul tinerilor. O parte dintre acele 22 de idei au avansat și s-au transformat în inițiative legislative, o parte au fost cuprinse în programul de guvernare, iar o parte nu au avansat deloc. Dacă vă referiți cu proiectul cu dezincriminarea prostituției și combaterea traficului de persoane, eu cred că este o temă pe care se poate discuta, există în România preocupări pe acest subiect împreună cu instituțiile responsabile. 

Nu vă pot da mai multe detalii pentru că nu am avansat cu discuțiile, dar este strict o dezbatere pe o temă de interes.” a declarat el.

Totodată, acesta consideră că traficul de persoane ar trebui drastic diminuat, iar acest lucru ar fi posibil prin încadrarea prostituției într-un cadru legislativ reglementat:

”Dacă dezincriminarea prostituției ar duce la diminuarea traficului de persoane, dacă putem, la nivelul statului, să avem un control mai bun al acestui fenomen, dacă am găsi soluții în ceea ce privește sănătatea populației, eu cred că trebuie să ne gândim serios la aceste lucruri. Nu putem ocoli un subiect care se întâmplă, pe care-l observăm în viața de zi cu zi pentru simplul fapt că este un subiect mai sensibil să nu discutăm despre el. 

Așa că după ce instituțiile responsabile ne prezintă un raport despre efectele acestui fenomen și despre efectele acestui proiect, eu cred că trebuie să discutăm cu cărțile pe față și despre acest lucru.” a mai spus președintele TSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *