Skip to content
Politică

Şeful unei instituţii PUBLICE face propagandă pentru „Ţinutul Secuiesc” FOTO

libertatea.ro
" "

Şeful unei instituţii PUBLICE face propagandă pentru aşa-numitul „Ţinut Secuiesc”.

Este vorba despre președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), acuzat de către jurnalistul Dan Tănasă pe blogul personal că face propagandă în favoarea separatismului pe criterii etnice a așa-zisului „Ţinut secuiesc”.

" "
" "

Într-o postate pe pagina sa de Facebook, Asztalos s-a fotografiat cu un pahar de bere Csiki Sor (o bere inventată recent, considerată de către Tănasă drept parte a propagandei separatiste maghiare) și a postat îndemnul „Hajra Szekelyfold!” (Hai Ţinutul Secuiesc!).

„Evident, fiecare este liber să facă ce vrea în timpul său liber. Numai că Asztalos nu este un funcționar oarecare al statului. Dacă Asztalos era patronul unei firme private să zicem că era problema lui ce mesaje sprijină public. Dacă era directorul Metrorex din București sau al CET București ziceam din nou că putem trece cu vederea opinia separatistă a personajului. Doar că Asztalos este înalt funcționar public al statului și președintele unei instituții publice care este obligată legal să cerceteze și cazuri de discriminare pe criterii etnice a românilor din așa-zisul ținut secuiesc. Cine-l poate bănui de Asztalos de imparțialitate în cazul analizării dosarelor în care sunt reclamate fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor din Covasna și Harghita dacă el este un susținător înfocat al propagandei separatiste maghiare?” comentează Tănasă. (Citiţi mai multe AICI.)

Redăm mai jos răspunsul postat tot pe Facebook de către Asztalos Csaba, o zi mai târziu:

„În sănătatea domnului Dan Tănase! Îi spun doar că Ținutul Secuiesc este o regiune parte integrantă a României (și așa și va rămâne) ca Banatul, Bucovina, Oltenia, Țara Moților, Țara Bârsei, Țara Făgărașului și altele. 

Toate aceste regiuni geografice reprezintă o diversitate culturală, economică și etnică formată pe parcursul istoriei și reprezintă o resursă importantă a României. Promovarea acestor regiuni în diversitatea lor nu este împotriva statului național unitar români, ci în consolidarea acestuia!

Așa că vă rog să nu mai speriați oamenii de bună credință cu tot feluri de bazaconii cum că Ținutul Secuiesc înseamnă secesiune și independență a regiunii! Nu,,,Ținutul Secuiesc este parte integrantă a statului unitar român, cu toată diversitatea și bogăția acestei regiuni geografice și istorice!

În final, știind că vă preocupă soarta Ținutul Secuiesc, hai să spunem împreună: „Hajrá Székelyföld!” #hajrászékelyföld!#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *